KLASSIEKE REIS 2023

Het bestuur van de Vrienden van het Gymnasium streeft ernaar om jaarlijks voor haar leden (en hun partners) een klassieke reis te organiseren. Na eerdere succesvolle reizen naar de Peloponnesos, naar het Macedonische Noord- Griekenland en het Westen van het Griekse vasteland zal er bij voldoende deelname ook dit jaar in september (week 36/37, van woensdag 6 t/m woensdag 13 september) een reis onder leiding van bestuurslid en Griekenlandkenner Désiré de Rooij worden georganiseerd.

Dit jaar gaan we gedurende acht dagen naar Oost-Griekenland: van Athene, Boeotië, Thessalië naar Thessaloniki. We bezoeken uitgebreid de klassieke hoogtepunten en enkele klassieke minder bekende monumenten aan de Oostkust van Griekenland (waaronder rond het Olymposgebergte) en niet te vergeten Byzantijnse heiligdommen zoals de Meteora kloosters op de rotspieken van Kalambaka.

Kosten

De kosten voor de vlucht, hotels en vervoer binnen Griekenland bedragen met de sterk gestegen brandstof- en andere kosten circa € 1450,= (ticketkosten €20,= en toeslag voor éénpersoonskamer). Deze kosten zijn exclusief maaltijden en entrees tot musea en opgravingen. Het minimumaantal deelnemers is 12, het maximum 25. De organisatie van vlucht en hotels zal evenals vorige keren worden verzorgd door Labrys- Reizen in Nijmegen (aangesloten bij de SGR), sponsor/adverteerder van onze vereniging. Désiré de Rooij is uw reisleider en verzorgt de rondleidingen.

Aanmelden

U kunt zich nog opgeven door vóór 17 juni a.s. een e-mail te sturen naar Désiré de Rooij: dhs@dedero.nl. Vermeld uw naam, adres en geboortedatum, met hoeveel personen u wilt reizen, en ook graag uw telefoonnummer. Ook kunt u bellen naar: 06-24 86 77 53. Paspoortgegevens etc. volgen later.