In dit nummer is allereerst de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 1 oktober 2016 in Museumpark Archeon (Alphen a/d Rijn) van belang (pagina V).
Voorts kunt u onder andere de volgende artikelen lezen.
VI HOE HET GRIEKSE TONEEL DE STAD REDDE
Daniel Mendelsohn publiceerde onlangs in The New York Review of Books een boeiend verhaal over het verband tussen het Griekse toneel en het welvaren van de stad(staat) Athene, dat nu in vertaling aan u wordt gepresenteerd.
XII DE EZEL
Gerard Bartelink zit nog vol verhalen over dieren in de oudheid en laat ditmaal zijn erudiete licht schijnen over de ezel.
XVI DE PIOENROOS
Sophieke Nijhuis-Bouma schrijft over de pioenroos als geneeskruid in de oudheid.
XIX HET BELANG VAN ERASMUS’ GEDACHTEGOED IN ONZE TIJD
Wil Arts belicht in dit Erasmus-jaar 2016 het belang van Erasmus’ gedachtegoed dat ons nog altijd – of wellicht: juist nu weer – veel te overdenken biedt.
XXII HET EINDEXAMEN LATIJN 2016
Vivien Hargreaves beschrijft haar indrukken van het Centraal Examen Latijn 2016, waaraan de jongste generatie gymnasiasten m/v zich medio mei moest onderwerpen.
XXIV REACTIE OP ‘PLAATS OF UITGANG – DAT IS DE KWESTIE’
Naast een erratum door René van Royen op zijn artikel in Amphora XXXV.2 geeft Dafni Alverti een reactie daarop en pleit voor een discussie.
XXV MIJN DOCENT(E) KLASSIEKE TALEN
Dierbare herinneringen van een oud-leerlinge van Het Baarnsch Lyceum
XXVII TWIJFELACHTIGE VERDIENSTEN
J.C. Traas bespreekt het recente boek Meritocratie, waarin de vraag centraal staat of we in het onderwijs op weg zijn naar een nieuwe klassensamenleving?
Verder zijn er de vertrouwde Scholierenpagina van René van Royen & Sunnyva van der Vegt, ditmaal over het forenzen in de oudheid, en de nieuwe rubriek Nieuwtjes & Weetjes.
En van niet minder belang: de aankondiging van de Studiedag Klassieke Wereld, een jaarlijkse bijeenkomst die door Labrys Reizen wordt georganiseerd: maandag 30 januari 2017 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.